Nästa artikel

  • "Det är aldrig försent att börja. Det finns ingen lägstanivå. Vi har nybörjare hela tiden, från sjuårsåldern till sena tonåren. Vi ger miljöer och träningsmetoder som ger resultat snabbare än i ett vanligt fotbollslag. Spelarna längtar efter fler att träna med", säger Git Roxström, samordnare för Siriusbollen.

  • På önskelistan: fler tjejer. I npf-laget finns 16 spelare, endast två av dem är tjejer. Det finns planer på att ha ett nationellt tjejläger, möjligen i samarbete med korttidsboenden.

  • Git Roxström kom i kontakt med verksamheten i egenskap av npf-förälder. Nu är hon övergripande samordnare för samtliga lag inom Siriusbollen.

  • ”Det bästa med Siriusbollen är att det finns fotboll för dem som tycker det blir för stressigt i andra lag”, säger Tommy Johansson.

  • ”Matcherna är roliga. Vi tränar, värmer upp och har kul tillsammans. Det är extra kul när vi spelar mot föräldrarna ibland”, säger Sabino Forsmark.

Premium Vanligen väljer unga med diagnoser att undvika organiserad idrott. Fem kvällar i veckan syns undantaget på Uppsalas fotbollsplaner genom Siriusbollen, som anpassar träningen efter spelarnas förutsättningar. Nu satsar föreningen på att rekrytera ännu fler unga med npf.

Blotta tanken på en fotbollsträning kan ge obehag. Vistas i ett skränigt omklädningsrum, riskera missförstå instruktionerna från tränaren, missa målchansen när motoriken inte riktigt lyder… Men frizoner finns: Siriusbollen i Uppsala består av unga med funktionsvariationer. Samordnaren Git Roxström berättar: – Många av barnen vi vänder oss till har gett upp hoppet om att kunna spela fotboll. De har självmant lämnat kull, klättring och andra rörelselekar redan innan grundsko

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Liv & Hem
Annons