Nästa artikel

I höst öppnar ett körskole-internat i Älvsbyn, för personer med särskilda behov, dit man kan få komma och bo medan man får hjälp med teori och körlektioner.

Flera trafikskolor runt om i Norrbotten har märkt av en ökad efterfrågan på extra stöd under körskoleutbildningen, från personer som har särskilda behov. En av de som har märkt av det här är Stefan Vikström, delägare och trafiklärare vid en trafikskola i Piteå.

– Vi har sett ett ökat behov av de som kommer till oss som har olika diagnoser. Men man behöver ju inte ha en diagnos för att uppleva att det är svårt. Tanken är nu att vi ska köra igång med en verksamhet där man kan studera på heltid säger han till Sveriges Radio.

En satsning på de som behöver extra stöd har funnits en längre tid, i form av bland annat utbildad körskolepersonal, en individuell undervisningsplan och nu senast en digital plattform som ersätter den klassiska körskoleboken.

Men nu ska trafikskolan även starta en internatutbildning i Älvsbyn dit man kommer och bor medan man får hjälp med både teori och körlektioner.

Enligt planen ska internatet öppna till hösten.

Annons