Nästa artikel

Är du trött på traditionella föreläsningar och powerpoint-presentationer? Östra Teatern erbjuder bokningsbara utbildningspjäser om hur det är att leva med en funktionsnedsättning. Pjäserna fungerar som diskussionsunderlag och följs upp med publiksamtal efter föreställningens slut.

Sedan 2003 arrangerar kultur- och utbildningsföreningen Östra Teatern pjäser på temat funktionsnedsättning över hela Sverige. Frågor som tas upp är bland annat bemötande, mångfald och tillgänglighet. När pjäsen är slut följer en diskussionsstund med publiken.

– Vi erbjuder ett alternativ till traditionella föreläsningar och powerpoint-presentationer. Pjäserna är ett berörande underlag för det efterföljande samtalet med publiken, säger Ulrika Ragnar Borell, producent.

Under 2017 spelas de tre pjäserna ”Alla hästar hemma”, ”Autist javisst!” och ”Churchill var inte heller klok”, som tar upp hur det är att leva med en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning ur olika perspektiv. Alla pjäser är skrivna av författaren och dramatikern Gunilla Boëthius, som själv har en vuxen son med Aspergers syndrom.

”Churchill var inte heller klok” tar upp arbetslivet för personer med npf, ”Alla hästar hemma” belyser hur kommuner, arbetsförmedlingar och företag kan se möjligheter i stället för problem och i ”Autist javisst!” får publiken följa Jonas med Aspergers syndrom.

Det går att anlita Östra Teatern under utbildningsdagar, konferenser, seminarier eller som öppna föreställningar. Bland dem som har gjort det finns kommunala skolor, vård-, omsorgs- och utbildningsförvaltningar, Försäkringskassan, Skolverket, psykiatrin inom landstingen, arbetsförmedlingen, riksdagen och Storstockholms lokaltrafik.

Kategorier: 
Aktiviteter
Annons