Nästa artikel

  • "Att skriva har varit ett sätt att få ner min dotters historia på papper, det har varit så många turer", säger Lotta Lundh.

  • Omslaget till nya boken.

Premium Föräldrar till barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som adhd och autism kämpar ofta hårt för att få vardagen att funka. Tiden innan diagnos kan vara svår när man inte vet vad som orsakar kaos och konflikter, men även tiden efter kan bli svår då insikterna om allt man har gjort fel ger dåligt samvete. Författaren Lotta Lundh har skrivit en ny bok om detta och berättar för Special Nest om sina lärdomar och misstag.

”Vi har tvingat, lockat, hotat. Vi har burit ut barnet i bilen. Vi har lämnat på skolan med en klump i magen. Vi har hamnat på akuten för att barnet helt slutat äta och dricka. Vi har varit hemma från skolan ett helt år för att barnet mådde dåligt. Vi har kört barnet till skolan trots protester och magont. Vi gjorde fel. Många fel. Bara för att vi inte visste bättre.” Så beskriver Lotta Lundh familjens situation i sin nya bok ”Innan vi förstod – om livet med ett autistisk

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Liv & Hem
Annons