Nästa artikel
Premium Boken "Kimchi och Kombucha” vilseleder med påståenden om kost och psykisk hälsa. Det menar flera ledande forskare som författaren Christian Dahlström har intervjuat i sin podcast Sinnessjukt. "Det är vilseledande, oansvarigt och potentiellt farligt att skriva och ge ut sådana här böcker", säger Christian Rück, en av forskarna som intervjuas i podden. Special Nest ringde upp Soki Choi, författare till boken, för att be henne bemöta kritiken.
Kimchi och Kombucha: den nya vetenskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna är skriven av Soki Choi och gavs ut på förlaget Bonnier Fakta i augusti förra året. Boken blev den trettonde mest sålda fackboken under 2018, enligt rapporten Bokförsäljningsstatistiken. De två maträtterna i boktiteln är kimchi, koreansk syrad kål, och kombucha, ett slags fermenterat te med ursprung i östra asien. Gemensamt för dem är att båda innehåller bakterier, och enligt författaren til
Liknande innehåll
Annons
Populärt innehåll idag
- Mammor till tonåringar med autism vittnar om ständig kamp i vardagen: "Om jag inte orkar då finns det ingenting"
- Så här funkar WISC-testet
- Dopamin – nyckelspelaren i hjärnans belöningssystem
- Lista: 10 npf-vänliga julklappstips
- Läs- och skrivkrisen i skolan slår hårt mot elever med autism
- Så fungerar adhd-medicin
- Stimmande – ett sätt att bearbeta känslor