Nästa artikel
Premium Personer med adhd äter ofta mer socker och mättat fett, och mindre frukt och grönt, än genomsnittsbefolkningen. Ohälsosamma matvanor kan därmed vara en orsak till att risken att drabbas av övervikt och diabetes är förhöjd vid adhd. Det visar en stor studie från Örebro universitet.
Sedan några år tillbaka är det välkänt att personer med adhd har en högre risk att drabbas av fysiska sjukdomar såsom övervikt och diabetes typ II, men orsaken till det är okänd. – Vi ville därför undersöka patientgruppens matvanor, som kan vara en förklaring. Forskningen har hittills mest fokuserat på psykiatrisk samsjuklighet, så här finns en kunskapslucka att fylla, säger Henrik Larsson, professor vid Institutionen för medicinska vetenskaper vid Örebro universitet. Han h
Liknande innehåll
Annons
Populärt innehåll idag
- Pianot blev räddningen i det svåra – nu sprider Anna kunskap om autism
- Rapport: Tidiga insatser avgörande för att stoppa läs- och skrivkrisen
- Neurotypisk och neurodiversitet – vad betyder begreppen?
- Så här funkar WISC-testet
- Så tänker personer med autism om kärleksrelationer
- Tvångets grepp – 4 lästips om OCD
- 10 märkliga saker neurotypiker gör